pravi tim za vašu stolariju 

  • Hrvatski
  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
Tel: +385 (0)52 691350 
Skype Me™!

Prozori s trostrukim staklom

PVC PROZORI, TROSTRUKI PROZORI, PVC STOLARIJA

Gotovo 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru pa o unutrašnjoj klimi uvelike ovisi ne samo osjećaj udobnosti nego i ljudsko zdravlje. Prozori bitno utječu na stambeni komfor, a opće je poznato da se kroz njih zimi gubi najviše topline. Najnovije rješenje za zdravo i održivo stanovanje su trostruko ostakljeni prozori s dvije zračne komore koje usporavaju gubitak topline i smanjuju mogućnost kondenzacije. S obzirom na to da su prozori najslabija točka u toplinskom kućnom omotaču za ugradnju u niskoenergetske i pasivne kuće dolaze u obzir samo stručno osmišljeni prozori koji sprečavaju toplinske gubitke.

 

Maksimalni toplinski učinak trostrukog ostakljenja određuje debljina komora ispunjenih plinom. No, kako bi se postigla visoka toplinska učinkovitost pri projektiranju valja dobro procijeniti toplinska svojstva cijelog prozora - doprozornika, krila, ostakljenja i pragova.

Kako bismo vam predočili učinkovitost trostrukog ostakljenja, evo male usporedbe: ako je vanjska temperatura -10°C dvostruko ostakljeni prozor bez plemenitog plina u komori ima Ug vrijednost 3,0 W/M2K što znači da će s unutrašnje strane  sačuvati temperaturu od 8,3°C, pa do željenih 20 stupnjeva treba potrošiti energiju za još dodatnih 11,7°C.

Ako je ostakljena komora ispunjena argonom Ug je 1,1 W/M2K, unutrašnja temperatura bit će 15,7°C, pa do 20°C manjka samo 4,3°C.

Kod trostruko ostakljenog prozora s dvije komore ispunjene argonom koeficijent Ug je 0,7 W/M2K, a unutrašnja temperatura 17,3°C, pa do 20°C manjka samo 2,7°C. Osim toga, kod trostrukog prozora je L faktor (koji pokazuje curenje zraka) 0,00W/M2K pa spadaju u energetsku A klasu. Prozorski okviri se izrađuju od  PVC, drva i aluminijskih kompozita u raznim bojama, a svi tipovi i modeli imaju certifikate o potvrđenim standardima.

Detaljnije o Eurotim prozorima možete vidjeti ovdje.

Kartično plaćanje