pravi tim za vašu stolariju 

  • Hrvatski
  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
Tel: +385 (0)52 691350 
Skype Me™!

Energetski učinkoviti prozori

Energetski učinkoviti prozori, PVC prozori

Energetska učinkovitost, osim što čuva okoliš, štedi i vaš novac. Budući da se putem vanjske stolarije često gubi velika količina topline, vrijeme je da se upoznate s energetski učinkovitom stolarijom.

Prozori i gubitak topline: Kroz prozore se često gubi puno topline, a jedan sloj stakla nikako nije dovoljan da se spriječi taj gubitak; zato se najčešće koriste prozori s dvostrukim ostakljenjem. S druge strane, prozori s trostrukim ostakljenjem ugrađuju se u pasivne kuće koje minimalno troše energiju. Osim toga, prozori koji pružaju dobru izolaciju onemogućit će kondenziranje tekućine s unutarnje strane stakla jer zbog dobre izolacije staklo nije niže temperature od temperature unutarnjeg prostora.

Različiti oblici zaštite:
‘low-e nanos’ - niskoemisijski nanos: Putem razvoja tehnologije pokušava se maksimalno smanjiti gubitak topline kroz površine prozora. Nanos nevidljivog metalnog oksida, tzv. ‘low-e nanos’ smanjuje gubitak topline kroz površinu stakla, a potpuno je proziran.
plemeniti plinovi - argon: Kako bi se poboljšala kvaliteta izolacije, plemeniti plin argon, koji se upuhuje između dva sloja stakla, pružit će još veću toplinsku izolaciju.

Kvaliteta izrade i montaže uvelike utječe na energetsku efikasnost: Kada se govori o štednji energije, vrlo je važna pravilna ugradnja stolarije, jer će ona utjecati na kvalitetu izolacije te na dugotrajnost same stolarije. Prije svega, spojevi između prozorskih profila i zidova moraju biti kvalitetno odrađeni jer inače dolazi do prolaska topline, a zbog površinske kondenzacije može se stvoriti plijesan.

Kartično plaćanje