pravi tim za vašu stolariju 

  • Hrvatski
  • Slovenščina
  • Italiano
  • English
Tel: +385 (0)52 691350 
Skype Me™!

Aluminijski profili s prekinutim i neprekinutim termičkim mostom

U Euro Timu možete naručiti prozore i vrata od aluminijskog profila visoke kvalitete po izuzetno povoljnim cijenama. 

Aluminijski profili u graditeljstvu se svakodnevno upotrebljavaju i visoko su cijenjeni upravo zbog svojih svojstava. Visoko su kvalitetni, osiguravaju potrebnu čvrstoću i nosivost, a elementi izvedeni od aluminijskih profila statički su stabilni. Osim navedenog, aluminijski profili osiguravaju toplinsku i zvučnu izolaciju, otpornost na zrak i vodu te moderan dizajn.

Razlikujemo dvije osnovne vrste aluminijskih profila:

  • Aluminijski profil bez prekinutog termičkog mosta - "hladni profil"
  • Aluminijski profil s prekinutim termičkim mostom

Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta - hladni most 

Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta (hladni profili) upotrebljavaju se tamo gdje nije bitan prolaz topline, tj. za unutarnju stolariju i pregrade (npr. Sustav više odvojenih ureda na katu poslovne zgrade) gdje nema razlike u temeperaturi s jedne i druge strane. Mogu se također ugrađivati i na mjestima koja se ne griju kao što su: kotlovnice, garaže, hodnici, podrumi i sl. Kod ovakvih profila postoji mogućnost pojave kondenzacije u obliku vodene pare koja se pojavljuje s unutarnje strane prozora.

Profili s prekinutim termičkim mostom

Tvrtke-proizvođači aluminijskih profila s kojima surađujemo proizvode nekoliko serija aluminijskih profila s prekinutim termičkim mostom. Unutar određene vrste (u ovom slučaju to su profili s prekinutim termičkim mostom), serije se međusobno razlikuju debljinom, veličinom i, najvažnije, termičkim i drugim fizikalnim svojstvima ciljanog aluminijskog proizvoda tj. vrata, prozora i sl. Serije se ponekad mogu i kombinirati. Kombiniranje različitih serija u jednom proizvodu, prisiljava nas s druge strane na određene kompromise na uštrb izgleda ili funkcionalnosti aluminijskih proizvoda (prozora, vrata, stijena.)

Profili s prekinutim termičkim mostom imaju svojstva visoke kavalitete, čvrstoće i nosivosti, estetskog oblikovanja, no i ono što ih razlikuje od ostalih profila, svojstvo toplinske izolacije. Profili se sastoje iz dva dijela koja su međusobno spojena izolacijskim materijalom – poliamidnim štapom. Tako se spriječava prijenos topline s unutarnjeg na vanjski dio i obrnuto. Elementi, izrađeni iz ovih profila i u kombinaciji s odgovarajućom izolacijskom ispunom (staklom, panelom i sl.), su toplinski izolirani. Ovi profili se koriste za one elemente i tipologije, koje moraju zadovoljiti toplinsku izolaciju te se koriste za stambene objekte, renovacije i sl.

 

Kartično plaćanje